SOFFOR MALMÖ

Fakta om soffor:

soffor är en för flera personer avsedd sittmöbel som är stoppad eller har lösa dynor och vanligen är försedd med rygg– och armstöd. Ordet kommer från det arabiska suffah där möbeltypen ursprungligen användes (jmf divan). I Europa användes träbänkar och kistor med ryggstöd, först i början av 1600-talet började soffor förekomma.

öbelhuset har ett stort utbud av olika soffmodeller. Soffor kan vara utrustade med en rad olika typer av stoppning och egenskaperna kan variera i både sits och rygg. Utseendet på sofforna varierar men de som säljer bäst är divansoffor, hörnsoffor eller vanliga två- och tresitssoffor.

En soffa som varit väldigt populär hos svenskarna den senaste tiden är Howard soffor, men intresset för sofforna har börjat svalna lite nu. Den viktigaste möbeln i vardagsrummet är utan tvekan din soffa därför väljer många att köpa en soffa som kostar lite mer. Sofforna hos Möbelhuset Leander Perhson finns i en mängd olika färger och tyger, prata med deras kunniga säljare för att hitta en soffa just för dig.

Men innan du väljer soffa är det viktigt att fundera igenom hur den ska användas. Den billigaste varianten kanske har en enklare stoppning och ett tyg som slits snabbt. Den dyrare soffan har kanske har massivt trä, kraftigare stomme, exklusivt tyg och en fjäder eller dunstoppning. En soffa som massproducerats är ofta mycket billigare men du kan vara lugn besök någon av våra butiker så hjälper vi dig välja rätt soffa.

Skötselråd

Leander Perhson har allt du behöver för att skydda din soffa och dina möbler. Allt från att ta bort fläckar till skydd för skinnsoffor.